[LCWO LOGO]  

Login

User name:
Password:


Language
Български Português brasileiro
Bosanski Català
繁體中文 Česky
Dansk Deutsch
English Español
Suomi Français
Ελληνικά Hrvatski
Magyar Italiano
日本語 한국어
Bahasa Melayu Nederlands
Norsk Polski
Português Română
Русский සිංහල
Slovenščina Srpski
Svenska ภาษาไทย
Türkçe Українська
简体中文
Who is online? (39)


Discussion forum for user group: BRMCW Group

Thread: MorseMachine

Back to the Forum

AuthorText


Posted: 2014-11-09 18:14
Zkpoiruju zde odstavecek z webu https://brmlab.cz/event/telegrafie. (Ne kazdy ho pravidelne sleduje).

Při probírání obtíží s některými “zakletými písmeny”, která dělají problémy mnohem častěji, než ostatní, jsem prozkoumali podrobněji nástroj MoresMachine, který je právě pro takovéto situace jako dělaný. Přiznám, že jsem zpočátku jeho funkci pochopil špatně. Nástroj podle vybrané lekce nabízí písmena nejdříve stejně často a při každém správném zápisu snižuje příslušný zelený sloupeček a tím i četnost daného písmene. Platí - čím vyšší zelený sloupeček - tím častěji se písmeno vyskytuje. Sloupečky se snižují, při každém úspěšném přijetí, ale neděje se opak při chybě, resp. jen pokud místo chybného písmene zadáme ENTER. Mě se při pokusech nějak povedlo začít na minimu. Tím pádem se bez ohledu na chybovost nic nedělo. Navíc je tu ještě jedna důležitá maličkost - výšky zelených sloupečků a tím i četnost lze kdykoli měnit kliknutím myši. Příjemné je že si LCWO stav pamatuje i po vynutí.

Pro odstranění potíží s některými písmeny tedy navolte v MorseMachine lekci, která je obsahuje a nastavte si ručně u problematických písmen zelený sloupeček na maximum. Ostatní písmena o něco snižte. Doporučuji tak na polovinu. Když je dáte na minimum, bude se problematické písmeno opakovat skoro pořád, což není pro procvičování ideální…


Posted: 2014-11-10 07:07
Odstavec je opravdu zkopírovaný, včetně překlepu MoresMachine (na www BRM doknce tučně). ;-)
Ne že by neexistovali lidi, co by takový stroj potřebovali... :-))) (Tím nemyslím tady, že.)

Morse machine je omezená dobou odezvy, jednak reakcí člověka, kde nelze "bufferovat" jako při plynulém příjmu, a jednak reakcí stroje, která závisí i na kvalitě síťového připojení. Na slušném připojení stejně neudělám se svým živým hw víc než 7 wpm.

Pokud jde o psaní "pár vět do fóra", tak celkem pravidelně aktualisuji vlákno "způsob cvičení". Protože to dělám úpravou příspěvku, neprojeví se to změnou data v seznamu vláken.

Prosím vás, napište sem někdo něco, ať nejsem u všech vláken jako poslední přispívající... :-)


Posted: 2014-11-11 03:20
Dik za upozorneni. No ja pisu strasne, castecne i proto, ze vecer a dost pozde. Jinak je moc uzitecny ze sem pises. Zkusim pripomenout na pristi lekci at se tady lidi ozvou...


Posted: 2015-01-04 20:49
Ahoj,nějak nevím jak to napsat ale u MorseMachine když jem znak netrefil tak se mi zopakoval, ted už to nedělá jen se oběví červený čtvereček.Nevíte někdo co s tím?


Posted: 2015-01-05 02:35
Nojo, nejsem si jist jak to bylo pred tim, ted ale zdurazni spatne zadany znak a pak po entru sice zdurazni puvodni ale hraje uz dalsi. Asi se Fabian nekde seknul. Dela ted hodne zmen... Zkusim mu napsat....

73 ZH


Posted: 2015-01-05 02:39
Neslo mi to do hlavy a juknul jsem na to jeste jednou - dela to jen kdyz si nastavis prehravac v nastaveni CW na HTML5 - prave v tom se Fabian dost hrabal - viz forum. Takze pokud muzes prepni na Flash. Co to bylo za stroj? PC s Chromem?

73 Zdenek OK7DR


Posted: 2015-01-05 21:33
Po přepnutí na Flash vše ok díky moc :-)

Back to the Forum

You must be logged in to post a message.