[LCWO LOGO]  

Login

User name:
Password:


Language
Български PortuguÍs brasileiro
Bosanski Catalŗ
繁體中文 Česky
Dansk Deutsch
English EspaŮol
Suomi FranÁais
Ελληνικά Hrvatski
Magyar Italiano
日本語 Bahasa Melayu
Nederlands Norsk
Polski PortuguÍs
Rom‚nă Русский
සිංහල Slovenščina
Srpski Svenska
ภาษาไทย TŁrkÁe
Українська 简体中文

Who is online? (11)


LCWO Discussion Forum [Atom LCWO Forum Feed]

This is a simple discussion forum for LCWO users. Feel free to use it for any kind of discussion related to this website.

Thread: % is always high

Back to the Forum

AuthorText


Posted: 2019-12-30 16:45
I just started - I must be doing something wrong. I know the amount of Kís and Mís is accurate or at least greater than the 80 or 90+ that the results say are wrong.
I tried a space between each character - that did not work either...maybe user error?


Posted: 2019-12-30 16:53
I see that characters will be sent in groups of 5...maybe? I do not hear any distinction of a break at 5 characters,,,,does that help with what i may be doing wrong...thanks


Posted: 2019-12-30 17:01
Result (20/10 wpm):
Sent Group Received Group Errors
KMKKM KKKKK KMKKM 2
MMMMK KKKKK MMMMK 4
MKKKM KKKKK MKKKM 2
KKMKM KKK KKMKM 2

Groups: 13 (65 characters), Errors 55 = 84.6%
Real speed: 65 characters / 60.5 seconds = 12.9 wpm / 64.5 cpm
Levenshtein-Errors: 56 = 86.1 %

Continue Training


Posted: 2019-12-30 17:11
Yes the chars are sent in groups of 5. If you get the group spacing wrong then it counts as an error.


Posted: 2019-12-30 18:07
Thank you- there appears to be no delay at all between all the characters being sent...at lest that I can hear. Maybe I have something set incorrectly?


Posted: 2019-12-30 18:36
When I play the sample in CW settings I definitely hear the distinction between groups...but not in Lessons...
Administrator


Posted: 2019-12-30 18:58
Hi Bradley,

increase the "Extra Word Spacing" and possibly decrease the difference between Character Speed and Effective Speed.

For example, try Character Speed = 20wpm (or even 15wpm), Effective Speed = 10wpm, Extra Word Spacing = 5...

Then the spaces between the groups should become more apparent.

73
Fabian
Administrator


Posted: 2019-12-30 19:49
Just a thought: I see in the copy & pasted stuff above that you apparently always entered "K"s... Maybe you pressed the play button on one of the "preview" players (one will only play Ks, the other only Ms, to make you acquainted with the sound) instead of the one with the proper practice text (next to the text entry field)?

73
Fabian




Posted: 2019-12-30 20:20
Yep - User Error that was the problem - thank you.
Solved!

Back to the Forum

You must be logged in to post a message.

$Id: forum.php 62 2015-01-12 17:34:44Z fabian $