[LCWO LOGO]  

Login

User name:
Password:


Language
Български PortuguÍs brasileiro
Bosanski Catalŗ
繁體中文 Česky
Dansk Deutsch
English EspaŮol
Suomi FranÁais
Ελληνικά Hrvatski
Magyar Italiano
日本語 Bahasa Melayu
Nederlands Norsk
Polski PortuguÍs
Rom‚nă Русский
සිංහල Slovenščina
Srpski Svenska
ภาษาไทย TŁrkÁe
Українська 简体中文

Who is online? (8)


LCWO Discussion Forum [Atom LCWO Forum Feed]

This is a simple discussion forum for LCWO users. Feel free to use it for any kind of discussion related to this website.

Thread: iPhone playback problems

Back to the Forum

AuthorText


Posted: 2018-09-15 18:45
Regardless of what length of time I set for the lessons the playback cuts off about 1 min in. When I submit my result you can see that thereís much more to be sent but it just stops. Iím using the safari browser on an iPhone. Anyone else have the same issue?

73ís Chris


Posted: 2018-09-15 18:59
Just timed it, takes 1:16 until it cuts off mid character.


Posted: 2018-09-16 20:22
The same problem arose for me today (Sunday, 16 September, 18:00 UTC). Playback started to cut off at lesson 19.

One can hear a soft click when playback stops.

I am using Safari on an iPad.

Iíll try a different browser and report again shortly.

73,
Patrick


Posted: 2018-09-16 22:04
No luck. I tried Chrome and FireFox ó same problem. I also tried changing the CW settings (>wpm, eliminated pause at start), but that did not help.

Finally, I changed from HTML 5 audio to Flash and embedded audio. Still no change.

Iíll check my desktop computer later and report.


Posted: 2018-09-17 00:44
No problems or issues using Chrome on Windows 10.

Despite the (presumably) iOS problems, this site is so awesome it's hard to complain.

Yet the problem has been noted here, and hopefully will get some attention when possible.

73,
Patrick


Posted: 2018-09-17 14:47
Hi Patrick, thanks for replying to the thread. Yes everything you said and the problem solving approach you took was identical to mine. Iíd like to practice in my lunch break at work and this is stopping me Iím afraid.

73íS
Chris
Administrator


Posted: 2018-09-17 17:11
Hi guys,

would those with access to an affected device please try if the same problems occur on these CW players? The file should play for about 2:05 min.

https://lcwo.net/misc/player-test1.html
https://lcwo.net/misc/player-test2.html
https://lcwo.net/misc/player-test3.html

Thank you!
Fabian


Posted: 2018-09-17 20:59
Hi Fabian,

Test 1 - 1:25
Test 2 - 2:08
Test 3 - 2:05


Posted: 2018-09-17 20:59
Aproximate timings


Posted: 2018-09-19 10:29
Hello Fabian, did my feedback help at all?

Kind regards
Chris
Administrator


Posted: 2018-09-19 11:08
Yes, thank you! But I am still pondering on what to try next. Stay tuned :-)

73
Fabian


Posted: 2018-09-19 19:39
Thanks Fabian, excellent support and much appreciated.


Posted: 2018-11-04 22:52
I have not tried using my iPhone recently, but also hope to be able to us it at lunch if the glitch has been fixed. Any progress?


Posted: 2018-11-05 23:19
ka0n:
I have not tried using my iPhone recently, but also hope to be able to us it at lunch if the glitch has been fixed. Any progress?


Sure, AFAIK as much as you hsd in 10 years on LCWO


Posted: 2018-11-13 07:48
Playback terminates after 1 min on iPhone and iPad * IOS 12.1.1
* Safari and Firefox
:-(
but I love this program on OSX
vy 73 de OE1EFC, Ernst


Posted: 2018-11-13 23:53
Did you try embedded MP3 as play option?


Posted: 2018-12-22 05:57
I also have the same issues. I did try to embedded MP3 option as well as opening the MP3 link under the normal audio player. I still have the same issues. No issues from my computer on Win 10.


Posted: 2018-12-24 13:21
I believe this is a problem related to running the webpage in safari, and there isn't a current solution.


Posted: 2019-01-06 21:25
I'm getting the same in Safari on a Mac.


Posted: 2019-01-22 03:18
Today I tried a few more times. I am finding that if I hit play and then click on the lesson link again a few times and then finally play and run through the lesson it seems to work just fine.


Posted: 2019-10-09 18:26
[bump]
Is there found any working solution?
Not that it bother me that much, I can figure out the 10% error myself. But it would be nice when the statistics/graphs give a correct data.


Posted: 2019-10-10 02:11
I'm on lesson 7/40 using Safari on a MacBook Pro. I have my sessions set for one minute but the audio cuts off before the last two sets of 5 characters are received. I tried logging out and back in and resetting my laptop but nothing works. hope it gets figured out.


Posted: 2019-12-08 13:47
Same problem for me on an iPad with Bluetooth keyboard. Disconnected Bluetooth keyboard and tried native iPad keyboard with same result. Also tried different browsers (safari and Firefox) with no success. I would really like to practice anywhere with the portability of an iPad. I do have a desktop Windows PC and will try that next using Chrome. Itís a shame Apple devices donít seem to work.
Administrator


Posted: 2019-12-08 18:31
Can you try specifically if the problem still persists in the Koch Course Lessons? There I added a period of silence to the end of the files (about a week ago), if you are using the Safari browser. This is now yet active for the other practice options, because before I roll it out for everything I'd like to receive feedback from someone using Safari if it helped.

73
Fabian


Posted: 2019-12-09 08:56
I'm a PC/Windows 10 User. I don't get all the characters in the file on the first pass. Now that there is a 20 second silence, I have to wait 20 seconds before I can run that file again, which is tedious.

I understand the problems of the Mac guys so please could we have a "back to the beginning of the file" button as well?
Administrator


Posted: 2019-12-09 09:17
I only added the silence for Browser identifying as Safari, but apparently Chrome, since it's based on WebKit also contains "Safari" in the user agent string :-)

Now I am checking for Safari and not "Chrome". Hope that works.


Posted: 2019-12-09 09:25
Thank you, Fabian. That's working fine now. A very swift response as usual - you're a gem!


Posted: 2020-03-01 22:45
Hi all,
This is still a problem in iOS, i tested on ipad latest update and all browsers.
Any ideas?

Even if I generate 5 cw mp3 links they stop after a minute or so. (On ipad, iphone i mean)


Posted: 2020-03-03 11:45
Hi
I just testet with my up to date iPhone. It played Code Groups to the end without any Problem.


Posted: 2020-03-03 20:17
hmm.. I dont has anything special on my iOS.
I tried on iPad with safari, chrome and firefox.

I cant think of something to test/debug. Any ideas? (btw on my ipad it looks like a "stream" not like a predefined file)


Posted: 2020-03-21 10:32
I am still a problem on my iPhone 6s ios 13.3 using the chrome browser.

Back to the Forum

You must be logged in to post a message.

$Id: forum.php 62 2015-01-12 17:34:44Z fabian $