[LCWO LOGO]  

Login

User name:
Password:


Language
Български Português brasileiro
Bosanski Català
繁體中文 Česky
Dansk Deutsch
English Español
Suomi Français
Ελληνικά Hrvatski
Magyar Italiano
日本語 한국어
Bahasa Melayu Nederlands
Norsk Polski
Português Română
Русский සිංහල
Slovenščina Srpski
Svenska ภาษาไทย
Türkçe Українська
简体中文
Who is online? (23)


Discussion forum for user group: BRMCW Group

Thread: První Iterpunkce a chybyčky v překladu LCWO

Back to the Forum

AuthorText


Posted: 2014-11-23 16:05
Ahoj,

kopiruju zde poznamku z BRM webu, protože obsahuje připadá mi docela podstatne zjisteni. Original viz https://brmlab.cz/event/telegrafie

=== Lekce 9 - 27.11.2014 - M K U R E S N A P T L W I . ===

A máme tu první interpunkci. Váhal jsem, zda interpunkční znaky nevynechat, resp. jestli je neposunout na později. Zdá se ale, že LCWO, ačkoli má možnost měnit sadu znaků (v Nastaveni CW), neaplikuje ji na žádné cvičení. Že by nějaká chyba?

UPDATE:

Nastavení množiny znaků funguje! Aplikuje se zdá se jen ve volbě Skupiny Znaků pokud zvolíme Náhodné znaky. Jde zřejmě o chybu překladu - místo Náhodné znaky by zde mělo být Vlastní sada znaků. Stejně tak v Nastavení CW je překlad "Custom" režimu v kodexu skupiny výcviku nesmyslný. Mělo by zde být V režimu "Vlastní sada znaků" v tréninku "Skupiny znaků".

Takže tu máme spolu s Morse Machine (viz poznámky k lekci 6) další šikovný nástroj, který nám pomůže, procvičovat písmenka, s kterýma máme problém. Často to jsou písmena. která jsme neměli čas pomalu zažít. např. při vynechání lekce a dohánění za letu - příliš mnoho nových písmenek najednou. Nastavte Vlastní množinu písmen na písmena, která vám nejdou, přidejte pár dalších, která vám naopak jdou perfektně a trénujte. Až to půjde, přidávejte další písmena až budete u aktuální lekce.

73 Drsnik OK7DR


Posted: 2014-11-28 10:53
Po první rychlé opravě nejhorších chyb v české lokalizaci a doplnění nejdůležitějších z dosud chybějících překladů je výše uvedená chyba už také opravená. :)

Back to the Forum

You must be logged in to post a message.